סעדים זמניים
היות והליכי גירושין עלולים להימשך זמן רב, ישנם מקרים מסוימים, שבהם כדי "להקדים תרופה למכה" מוגשת לבית המשפט בקשה למתן סעד בגירושין. המקרים בהם עולה צורך בסעד בגירושין הינם אלו הנוגעים לסוגיות שאין כל דרך להימנע מהכרעה בהן עד למועד הדיון הצפוי לגביהם שכידוע עלול להימשך זמן רב.
ניתן להגיש את הבקשות לקבלת סעד של גירושין מבעוד מועד ובייחוד כאשר קיימת ודאות ממשית או חשש סביר לכך שיידרשו. לדוגמא, מקרה בו עולה החשש כי בן הזוג השני ינסה להבריח רכוש בהליך הגירושין, להוציא את הילדים המשותפים מהארץ, או להשתמט מתשלום המזונות.
את הבקשה למתן סעד של גירושין ניתן להגיש לבית הדין לענייני משפחה או בית דין רבני (כתלות בערכאה שלפתחה הוגשה תביעת הגירושין מלכתחילה), באמצעות ע"ד המייצג את אחד הצדדים בתיק הגירושין ובקיא בכלל הפרטים הנוגעים לו.
כיום קיימים 3 תנאים שבהם אפשרי לבקש מבית המשפט הנפקת סעד זמני או סעד דחוף בגירושין:
עילת הבקשה שהוגשה הינה מנומקת בצורה שמבהירה בפרוטרוט מהו הצידוק לפגיעה בזכויות הנתבע במסגרת הסעד.
בבקשה יש להסביר מהו הנזק הצפוי למבקש מבלי שינתן הסעד בגירושין.
הבקשה תהא מוגשת בתום לב, ולא ממניעים בלתי ענייניים כגון נקמה.
יודגש כי בקשות למתן סעדים בגירושין מוגשות רק כאשר ברור לכל כי אין חלופה אחרת, וזאת בכדי להימנע מהתערבות לא מוצדקת של בית המשפט בהליכי הגירושין, לטובת אחד הצדדים. בקשה לסעד בגירושין ובפרט סעד דחוף, שנענית בשלילה על ידי בית המשפט, עלולה לגרום למבקש נזק העולה על התועלת הפוטנציאלית במתן הצו, ולהביא לשינוי של הכרעת בית הדין בנושאים הכרוכים בתביעת הגירושין, לרעתו של המבקש.